Hae tästä blogista

lauantai 7. maaliskuuta 2015

QFemZine mukana ottamassa Turussa yötä takaisin

Lauantaina 7.3. Turussa järjestettiin "OTETAAN YÖ TAKAISIN" -antifasistinen naistenpäivän mielenosoituskulkue. Taidemuseolta lähteneen kulkueen vaatimuksena oli kaikille turvallinen kaupunkitila, jossa voi liikkua ilman pelkoa seksuaalisen ja/tai sukupuolittuneen väkivallan tai sen uhan kohteeksi joutumisesta. Taustalla on myös pyrkimys kitkeä yleinen julkisilla paikoilla koettu turvattomuuden tunne, joka on tuttu monelle, joka on kokenut väkivaltaa tai syrjintää esimerkiksi sukupuolensa, seksuaalisuutensa tai ihonvärinsä takia.


Alun puheiden jälkeen liikkeelle lähtenyt kulkue kiersi Turun keskustassa päätyen lopulta Vähätorille. Tunnelma kulkueessa oli marssin ajan korkealla. Musiikki pauhasi ja iskulauseet kaikuivat keskustan rakennusten seinistä. Antifasismi, antirasismi ja feminismit olivat voimissaan yötä takaisin ottaneen kulkueen edetessä.

Kaduilla liikkuneiden muiden ihmisten määrässä oli valitettavasti toivomisen varaa, sillä paikoin kadut ammottivat tyhjyyttään ja kulkueen sanoma ei ehkä sivusta seuranneille välittynyt. Onneksi kokonaisuudessaan kulkueen sanoman kuuli lukuisat ihmiset.

Turvallisen kaupunkitilan tulisi kuulua kaikille eikä kenenkään pitäisi kokea oloaan uhatuksi. Kadut ja yö otetaan takaisin vaikka yksi katu kerrallaan.

 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti